Przez dezynfekcję rozumiemy odkażanie, usuwanie bakterii, wirusów, grzybów, pleśni oraz innych zagrażających naszemu zdrowiu drobnoustrojów. Polega na niszczeniu formy wegetatywnej tych mikroorganizmów.

Zabiegi dezynfekcji wykonywane są w:

  • Gastronomia: restauracje, bary, pizzerie, puby, kuchnie, cukiernie, restauracje,
  • Hotele,
  • Domy jednorodzinne i mieszkania,
  • Biura, firmy, banki,
  • Szkoły, przedszkola, żłobki,
  • Przechowalnie owoców warzyw (sterylizacja owoców i warzyw),
  • Budynki inwentarskie i gospodarskie,
  • Pojazdy w tym specjalistyczne.

Zamgławianie ULV –w trakcie zabiegu wytwarza się  delikatna mgiełka, która wnika w nawet najmniejsze szczeliny. Co ważne nie pozostawia zacieków, plam, smug na ścianach i wyposażeniu pomieszczenia, powierzchnie są jedynie  delikatnie zwilżone.

Ozonowanie- jest jedną z najskuteczniejszych metod dezynfekcji,  ten naturalnie występujący w atmosferze gaz wnika w każdą szczelinę nie pozostawiając po sobie śladu gdyż po zabiegu ozon przekształcany jest w tlen ze względu na jego krótki czas rozkładu. Jego działanie jest około 50 razy skuteczniejsze i 3000 razy szybsze niż chloru.
Ozon należy do najsilniejszych utleniaczy dlatego znalazł zastosowanie w zabiegach dezynfekcji, niszczy też zarodniki przetrwalnikowe bakterii, pierwotniaki, grzyby i wirusy.

Na życzenie klienta sporządzamy protokół powykonawczy potwierdzający wykonanie usługi.

Na każdym etapie wykonywania zabiegów najważniejsze jest Państwa bezpieczeństwo. Gwarantujemy dobór skutecznych i bezpiecznych metod dezynfekcji z zachowaniem procedur bezpieczeństwa.