Przez dezynfekcję rozumiemy odkażanie, usuwanie bakterii, wirusów, grzybów, pleśni oraz innych zagrażających naszemu zdrowiu drobnoustrojów. Polega na niszczeniu formy wegetatywnej tych mikroorganizmów.
Zabiegi dezynfekcji wykonywane są w:
- Gastronomia: restauracje, bary, pizzerie, puby, kuchnie, cukiernie, restauracje,
- Hotele,
- Domy jednorodzinne i mieszkania,
- Biura, firmy, banki,
- Szkoły, przedszkola, żłobki,
- Przechowalnie owoców warzyw (sterylizacja owoców i warzyw),
- Budynki inwentarskie i gospodarskie,
- Pojazdy w tym specjalistyczne.
Zamgławianie ULV –w trakcie zabiegu wytwarza się delikatna mgiełka, która wnika w nawet najmniejsze szczeliny. Co ważne nie pozostawia zacieków, plam, smug na ścianach i wyposażeniu pomieszczenia, powierzchnie są jedynie delikatnie zwilżone.
Ozonowanie- jest jedną z najskuteczniejszych metod dezynfekcji, ten naturalnie występujący w atmosferze gaz wnika w każdą szczelinę nie pozostawiając po sobie śladu gdyż po zabiegu ozon przekształcany jest w tlen ze względu na jego krótki czas rozkładu. Jego działanie jest około 50 razy skuteczniejsze i 3000 razy szybsze niż chloru.
Ozon należy do najsilniejszych utleniaczy dlatego znalazł zastosowanie w zabiegach dezynfekcji, niszczy też zarodniki przetrwalnikowe bakterii, pierwotniaki, grzyby i wirusy.
Na życzenie klienta sporządzamy protokół powykonawczy potwierdzający wykonanie usługi.
Na każdym etapie wykonywania zabiegów najważniejsze jest Państwa bezpieczeństwo. Gwarantujemy dobór skutecznych i bezpiecznych metod dezynfekcji z zachowaniem procedur bezpieczeństwa.